't Klein Berkelhof

Vakantiehoeve in de Westhoek, rustig gelegen temidden van de landerijen

★ ★ ★ ★ 4 sterren vakantiewoning
Volgens het Vlaams Toeristisch Logiesdecreet

Troeven

De boerderij ligt net buiten het dorp Pervijze, midden de velden op 8 km van de kust (Nieuwpoort), Diksmuide en Veurne. Deze streek wordt Bachten de Kupe genoemd. Het is het deel van de Westhoek dat zich achter de IJzer bevindt.

Natuur

Pure bewondering hebben de natuurliefhebbers voor de IJzer, de IJzerbroeken, het natuurreservaat De Blankaart en de Viconia Kleiputten die van uitzonderlijke waarde zijn voor fauna en flora. En uiteraard, op een boogscheut gelegen: de zee.

Oorlogsverleden

't Klein Berkelhof wordt omringd door de charme van de middeleeuwse boterstad Diksmuide, de Spaanse boetestad Veurne en de bruisende Noordzee. Laat je verrassen door de historiek van de eerste wereldoorlog in de Westhoek.

Fietsen en wandelen

Spoorlijn 74 was een Belgische spoorlijn die Dikmsuide met Nieuwpoort-Bad verbond. De lijn was 15,8 km lang. De spoorlijn wordt nu de Frontzate genoemd omwille van het belang van deze spoorlijn in Wereldoorlog 2. De Frontzate is nu een ideaal fiets- en wandelpad.

Een wandeling toont de mooie natuur die Nieuwpoort rijk is. De jachthaven, de wandel- en fietspromenade, het staketsel, een portie duinen, een machtig zicht op de zee en de overzet met de veerboot. 

Belangrijkste troeven

  • Kindvriendelijk: de hoeve is volledig afgesloten en ligt op het einde van een doodlopende straat met tal van voorzieningen voor kinderen.
  • Speeltuigen: speelpleintje, trampoline, go-carts, biljarttafel, indoor zandbak en een kamp van strooi zorgen voor animatie bij goed én slecht weer.
  • Makkelijk bereikbaar: op een boogscheut van de E40 Jabbeke - Nieuwpoort.
  • Wandelen en fietsen: de kust is vlakbij en fietsroutes verbinden je met historische steden zoals Veurne, Diksmuide en Nieuwpoort.
  • Kajakken: de hoeve ligt aan een netwerk van beken en grachten, kajaks aanwezig ter plaatse.
  • Dieren: tal van dieren aanwezig op en rond de hoeve, mogelijkheid om de boerderij een beetje verder te bezoeken.

Andere gasten getuigen...

Comfort in de boerderij en een groene omgeving waar men kan genieten van de stilte! Vriendelijk onthaal. Wat wil een mens nog meer? Familie Bruggeman